Havermout koekjes

by JP Flikweert on 19 december 2016 No comments

Ingrediënten voor 30 koekjes:

– 200 gr. havermout vlokken
– 260 gr. spelt meel
– 150 gr. gedroogde cranberries
– 100 gr. zonnebloempitten
– 120 gr. chocolade snippers
– 75 gr. geraspte kokos (ongezoet)
– 90 gr. pompoenpitten
– 75 gr. amandel schaafsel
– 90 gr. ongepeld hennepzaad
– 90 gr. bruine suiker
– ½ eetlepel kaneel
– 250 ml. amandelmelk (ongezoet)
– 180 ml. druivenpit olie
– 60 ml. water
– 60 ml. melasse
– 1 eetlepel Beyond Greens
– Zee zout

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 175 graden.
Leg een stuk bakpapier op een ovenplaat

Meng alle droge ingrediënten in een kom.
Meng alle natte ingrediënten in een kom.

Voeg het natte mengsel bij het droge mengsel en meng nog een keer goed door.

Maak met behulp van een ijslepel of eetlepel hoopjes van het beslag op de bakplaat.

Besprenkel de koekjes met een klein beetje zee zout.

Bak de koekjes in de oven voor ongeveer 12 – 13 minuten. Als de randen goudkleurig worden zijn de koekjes klaar. Let op dat je ze niet te lang laat zitten!

Laat de koekjes afkoelen en smullen maar.

JP FlikweertHavermout koekjes

Join the conversation